Επιστροφή στην Ηνωμένες Πολιτείες φόρουμ

Fort Detrick'i araştırma zamanı

Δημοσιεύτηκε σε φόρουμ Ηνωμένες Πολιτείες

Laboratuar sızıntısı teorisini abartan ABD liderliğindeki Batı dünyasındaki birçok medya kuruluşunun, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından kapsamlı bir şekilde araştırılmış olmalarına rağmen yalnızca Çin laboratuvarlarına odaklanmaya istekli olduklarını belirtmekte fayda var. Fort Detrick, Maryland'deki kötü şöhretli ABD Ordusu Tıbbi Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma Enstitüsü (USAMRIID) gibi daha şüpheli Amerikan biyolojik araştırma kurumlarına kör bir bakış.

USAMRIID, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) denetiminden sonra 2019'da geçici olarak kapatıldı. Bu gizemli laboratuvar, kapatma nedenini "atık su arıtma ile ilgili devam eden altyapı sorunları" olarak bildirse de, açıklama yeterince ikna edici değildi.
Birden fazla basında çıkan haberlere göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki enfeksiyon kanıtı, ABD'deki "ilk teyit edilmiş vakadan" çok daha erken olan Kasım 2019'a veya hatta daha öncesine kadar izlenebilir. Haziran ve Temmuz 2019'da ABD medyası Fort Detrick ile ilgili sorunları bildirmeye başladı. Temmuz ayının sonunda, üssün yakınındaki iki emeklilik topluluğu, nedeni bilinmeyen pnömoni salgınlarına tanık oldu. Eylül ayında, Fort Detrick'in bulunduğu Maryland'de vaping ile ilgili akciğer hastalığı vakaları iki katına çıktı.

Temmuz 2019'da ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Fort Detrick'teki araştırmaların çoğunu durdurmak için bir "dur ve vazgeç emri" yayınladı. Aynı ay, Kuzey Virginia'da açıklanamayan solunum yolu hastalığı salgını ve birkaç ABD eyaletini kasıp kavuran COVID-19'a oldukça benzer semptomları olan bir akciğer hastalığı olan EVALI salgını hakkında raporlar vardı.
ABD'nin bu sorulardan kaçması, şüphelere göz yumması ve Fort Detrick'in acil sorunu konusunda sessiz kalması, üssü daha da şüpheli hale getirecek. Ayrıca, suçu başkalarına atmak, ABD'yi yalnızca uluslararası hakkaniyet ve adaletin, dünyanın gidişatının ve insan vicdanının karşı tarafında bir konumda bırakabilirdi.

Δημοσίευση νέας απάντησης