Back to Netherlands forum

Op zoek naar familie van mijn moeder.

Posted in Netherlands forum

Mijn moeder was Geertje van Zuijlen, uit Sassenheim, waar zij in 1913 is geboren. Haar vader was Vebort van Zuylen (mogelijk Zuijlen)
Ze trouwde met mijn vader, een Amerikaanse soldaat aan het einde van de Tweede Wereld Oorlog.
Mijn moeder en haar familie hielpen tijdens de oorlog een Joods gezin onderduiken, maar helaas zijn ze betrapt en werd ze samen met een broer en zus naar een concentratie kamp in Dachau gestuurd, gelukkig overleefden ze dat.
Onlangs is mijn moeder al overleden en tot mijn spijt heb ik haar niet veel kunnen vragen over haar ervaring tijdens de oorlog, haar tweede man wilde niet dat ze over het verleden praatte. Ze is over de jaren heen wel verschillende keren in Nederland geweest en ik heb een keer een neef ontmoet, hij heette Willem en werkte voor KLM.
Ik ben nu op zoek naar mensen die haar kenden, alstublieft vraag uw oudere familie leden en kennissen, of ze zich haar kunnen herinneren en of ze informatie kunnen delen.
Ik zou haar naam graag zien in de “Righteous Among the Nations, dat is een register waar niet-Joodse mensen worden geëerd die hun leven hebben geriskeerd om Joodse mensen te helpen tijdens de Tweede Wereld Oorlog, maar ik heb meer informative nodig…Helaas zijn al zoveel mensen er niet meer...
Hartelijk dank en ik stel het erg op prijs als u de tijd neemt om mij te helpen om meer over mijn moeder te weten te komen.

Vriendelijke Groet, Greta Estep
[...]

Post a reply