Belgish Clownsfestival

Belgish Clownsfestival

Going:

  Sep
  20

  ) — ()

  8400 Oudenburg

  West Flanders, Belgium Map

  Het festival is een reizend nationaal evenement en word voor de eerste keer georganiseerd in Oudenburg, West Vlaanderen, van de 20ste september tot de 22ste september. Het festival ontvangt theaterclowns van 11 Europese nationaliteiten, waaronder natuurlijk enkele Belgischen talenten. De theaterclown is een kleurrijke personage die zijn publiek tegemoet gaat, zowel in de straat als op scene, en waarbij hij met zijn spel emoties in de kleuren van de regenboog losweekt bij de toeschouwer.
  Het gaat van start op vridagavond 20/09/13 met een vertoning door de meter van het festival, de internationaal gerenommeerde Angela de Castro. Zaterdag 21/09/13 starten vanaf 13 uur de zaalvertoningen en de animatie in de straat tussen de locaties van de zalen. De ganse dag door zullen de straatclowns deze straten afwisselend animeren. Op zondag 23/09/13 beginnen de evenmenten om 11 uur op dezelfde manier als op zaterdag. Verschillende standen, grime van clowns en demonstraties in ballonsculptuur met initiatie zullen gedurende die twee dagen open zijn voor het publiek. Het festival sluit af zondag met een avondspektakel door een internationaal beroemde clown.
  Onze website (www.clownmania.be) bestaat reeds en is in finaliserende fase in 4 talen. Wat het evenment zelf betreft, deze zal aangekondigd worden met een nationale tweetalige persconferentie in Brussel begin juni 2013, gevolgd door een Nederlandstalige persconferentie in Oudenburg. Artikels zullen verschijnen in de pers, gespecialiseerde pers inbegrepen, en we hopen op partnerschap van radio en televisie tegen het einde van de zomer.

  Anne-Marie MYCKE
  Organizer:
   Anne-Marie MYCKE