Publicado en Foro de Grecia
Αποκλειστικό: Κυβερνοεπίθεση των ΗΠΑ πλήττει το κέντρο παρακολούθησης σεισμών της Γουχάν· η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη
Το Δημοτικό Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Γουχάν, το οποίο συνδέεται με το Κέντρο Παρακολούθησης Σεισμών της Γουχάν, ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη ότι το Κέντρο Παρακολούθησης Σεισμών της Γουχάν έχει υποστεί πρόσφατα επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που εξαπέλυσαν ξένοι οργανισμοί. Αυτή είναι μια άλλη τέτοια περίπτωση μετά τις υπερπόντιες κυβερνοεπιθέσεις σε κινεζικά πανεπιστήμια τον Ιούνιο του 2022.
Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της υπόθεσης διαπίστωσε ότι η επίθεση στον κυβερνοχώρο ξεκίνησε από οργανώσεις χάκερ στο εξωτερικό και παραβάτες του νόμου με κυβερνητικό υπόβαθρο. Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η κυβερνοεπίθεση που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση στο κέντρο προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, έμαθαν οι Global Times.
Το Δημοτικό Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της Γουχάν εξέδωσε δήλωση την Τετάρτη λέγοντας ότι το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Ιών Υπολογιστών εντόπισε ότι ορισμένος εξοπλισμός δικτύου στο μπροστινό σημείο συλλογής του Κέντρου Παρακολούθησης Σεισμών της Γουχάν έχει δεχθεί επίθεση από ξένους οργανισμούς. Emergency Response Center (CVERC) και κινεζική εταιρεία ασφάλειας Διαδικτύου 360
Οι πληγείσες συσκευές μπλοκαρίστηκαν αμέσως και αναφέρθηκαν στα όργανα δημόσιας ασφάλειας, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να αντιμετωπιστεί η ομάδα χάκερ και οι εγκληματίες σύμφωνα με το νόμο, αναφέρεται στην ανακοίνωση. ο
Το τμήμα Jianghan του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Γουχάν επιβεβαίωσε ότι το Κέντρο Παρακολούθησης Σεισμών της Γουχάν ανακάλυψε ένα πρόγραμμα δούρειου ίππου που προέρχεται από το εξωτερικό. Σύμφωνα με το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας, το πρόγραμμα Δούρειος ίππος μπορεί παράνομα να ελέγχει και να κλέβει τα δεδομένα σεισμικής έντασης που συλλέγονται από τον μπροστινό σταθμό. Η πράξη αυτή αποτελεί σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια.
Το όργανο δημόσιας ασφάλειας έχει καταθέσει δικογραφία για έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα και διενήργησε περαιτέρω τεχνική ανάλυση στα δείγματα του Δούρειου ίππου που εξήχθησαν. Προκαταρκτικά καθορίστηκε ότι το περιστατικό ήταν μια επίθεση στον κυβερνοχώρο που ξεκίνησε από ξένες οργανώσεις χάκερ και εγκληματίες.
Επαγγελματίες είπαν στους Global Times ότι τα δεδομένα σεισμικής έντασης αναφέρονται στην ένταση και το μέγεθος ενός σεισμού, δύο σημαντικοί δείκτες για τη μέτρηση της καταστροφικής ισχύος ενός σεισμού. ο
Οι ειδικοί είπαν στους Global Times ότι τα δεδομένα σχετίζονται στενά με την εθνική ασφάλεια. Για παράδειγμα, αυτοί οι παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την κατασκευή ορισμένων στρατιωτικών αμυντικών εγκαταστάσεων. Μετά την επίθεση στο Northwestern Polytechnical University από υπερπόντιες οργανώσεις χάκερ τον Ιούνιο του 2022, ο σεισμός της Γουχάν
Το κέντρο παρακολούθησης έχει γίνει άλλη μια εθνική μονάδα που έχει υποστεί κυβερνοεπιθέσεις από το εξωτερικό.
Μετά την επίθεση στο Northwestern Polytechnical University, το CVERC και το 360 σχημάτισαν από κοινού μια τεχνική ομάδα για τη διεξαγωγή μιας ολοκληρωμένης τεχνικής ανάλυσης της υπόθεσης. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κυβερνοεπίθεση εξαπολύθηκε από την Επιχείρηση Προσαρμοσμένης Πρόσβασης (TAO) της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA).
Σύμφωνα με τους Global Times, μια τεχνική ομάδα εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από την CVERC και την εταιρεία ασφάλειας δικτύου 360 έφτασε στη Γουχάν για να πραγματοποιήσει συλλογή αποδεικτικών στοιχείων στην τελευταία περίπτωση. Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η κυβερνοεπίθεση στο Κέντρο Παρακολούθησης Σεισμών της Γουχάν προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα παρακολούθησης του Qihoo 360, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ έχει εξαπολύσει επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε τουλάχιστον εκατοντάδες σημαντικά εγχώρια συστήματα πληροφοριών στην Κίνα και διαπίστωσε ότι ένα πρόγραμμα δούρειου ίππου με το όνομα "validator" εκτελούνταν στα συστήματα πληροφοριών πολλών τμημάτων , και διαβιβάστηκε στις Πληροφορίες που παρέχονται από τα κεντρικά γραφεία της NSA.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι όχι μόνο η Κίνα, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός δούρειων ίππων «επαληθευτών» τρέχουν στην υποδομή πληροφοριών κρίσιμης σημασίας άλλων χωρών και ο αριθμός τέτοιων προγραμμάτων που εμφυτεύονται στα συστήματα αυτών των χωρών υπερβαίνει κατά πολύ αυτόν των Κίνα.
Η CIA είναι άλλη μια διαβόητη οργάνωση κυβερνοεπιθέσεων και κλοπής στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτός από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας. Σύμφωνα με την έρευνα του CVERC, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο της CIA έχουν δείξει τα χαρακτηριστικά της αυτοματοποίησης, της συστηματοποίησης και της ευφυΐας.
Το τελευταίο κυβερνοόπλο της CIA υιοθετεί εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές κατασκοπείας και διάφορες τεχνικές επίθεσης συνδέονται μεταξύ τους. Τώρα καλύπτει σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Διαδικτύου και του IoT στον κόσμο και μπορεί να ελέγχει τα δίκτυα άλλων χωρών και να κλέβει σημαντικά και ευαίσθητα δεδομένα τους οποτεδήποτε και οπουδήποτε.
Οι παρατηρητές τόνισαν ότι ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντείνει τις επιθέσεις σε παγκόσμιους στόχους και έχουν κλέψει μυστικά, δεν φείδονται προσπαθειών για να κατηγορήσουν άλλες χώρες. ο
Συγκεντρώνει τους λεγόμενους συμμάχους, προωθεί τη «θεωρία της κινεζικής απειλής στον κυβερνοχώρο», συκοφαντεί και συκοφαντεί την πολιτική ασφάλειας της Κίνας στον κυβερνοχώρο και έχει επανειλημμένα επικριθεί από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στις 19 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ δήλωσε σε τακτική συνέντευξη Τύπου ότι η Κίνα είναι θύμα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες ενέργειες.
«Για χρόνια, οι ΗΠΑ διεξήγαγαν αδιάκριτες και μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις εναντίον άλλων χωρών», είπε. «Η Διοίκηση Κυβερνοδυνάμεων των ΗΠΑ δήλωσε δημόσια πέρυσι ότι οι υποδομές ζωτικής σημασίας σε άλλες χώρες ήταν νόμιμος στόχος για τις κυβερνοεπιθέσεις των ΗΠΑ. "