Back to Шведска forum

The Koyal Group Info Mag Review: 12 merkittävimmistä hetkistä tiede vuonna 2014

Објавено во Шведска форум

1 West Etelämantereen jäätikön tulee vähenee

Tammi-ja toukokuussa kuulimme uutisen Länsi-Antarktiksen mannerjäätikön "vähenee". Karu otsikot ilmoitti kolme tutkimusta valtavat jäätiköt virtaavat Amundseninmeri, että jos oikein, voi tarkoittaa huomattavaa merenpinnan nousu parin seuraavan sadan vuoden aikana. Kiinnostavaa kyllä, se ei ole yksinkertainen tarina "ihmiset aiheuttavat ilmaston lämpenemistä, jää sulaa". Vaikka tämä onkin totta joissakin osissa Etelämantereen ja Grönlannin, muutosten Amundsen mereen saivat alkunsa vesi on jo lämmintä liikkeellä jään alla. Tuomariston vielä ulos siitä, onko ihmisen toiminta vaikuttaa liikkeeseen aiemmin. Mutta ole syytä ajatella, voimme tehdä tämän ja muita aiheuttajia todennäköisesti tulevaisuudessa. Suuria kysymyksiä ovat: kauanko tämä lasku jatkuu, miten nopeasti se tapahtuu, ja se alkaa Etelämantereen muualla? Olen tutkia kiehtova tarina juuri nyt, joten Tilaihme...

Tohtori Margit Edwards, ympäristötutkija avoin yliopisto

2 tiede saa selville, että koirat tunnustavat niiden isännän ääni

Toimiva kuvantamisen tekniikoita, kuten fMRI voineet kysyä monia toimintoja terveen ihmisen aivot. Tänä vuonna tutkimuksen todella nostanut rimaa tarkastelemalla aivotoimintaa ihmisissä ja kotimaan koirilla. Molempien lajien osoitti ylivoimainen ajallinen sulcus toimintaa, kun he kuuntelivat emotionaalinen äänet (alkaen sekä ihmiset ja koirat), vaikka molemmat osoittivat enemmän aivot vastaus oman lajinsa. Koirat ovat erittäin sosiaalisia ja ihmiset ovat väittäneet valinnut erityisen tärkeitä kognitiivisia taitoja yhteistyössä kehitystä koirien-koirat voivat oppia ymmärtämään monia sanoja ja yksi vähän eläimiä ymmärtää, mitä osoittaa tarkoittaa. Tämä ensimmäinen lajien välistä fMRI tutkimus Avaa tapa tarkastella näitä jaettuja taitoja aivojen kannalta. Ja se oli mahdollista koulutus koiria valehdella vielä skanneri, välttämättömyys, joka voi tehdä ensimmäinen ihmisen kissa opiskella jotenkin pois.

Sophie Scott, professori kognitiivisen neurotieteen UCL

3 löytyminen painovoiman aallot (tai ei)

Tiede tarina vuoden oli ilmoitus joukko cosmologists maaliskuussa ne oli havainnut väreilyä syntymän maailmankaikkeuden tilaa.

Tulokset tuli kokeilu suoritetaan nimeltä BICEP2, joka havaitsee heikko Mikroaaltosäteily tilaa käyttäen erittäin herkkä kaukoputket etelänapa. Menin kirjaa toteamalla, luulin löytämisen arvoinen kaksi Nobel-palkintoa: yksi löytää todisteita gravitaatioaaltoja Big Bang ja toinen epäsuora todisteena, että maailmankaikkeus ei ole vain yksi on "multiverse" osa.

Valitettavasti jännitystä ei kestä kauan. Osana niiden analyysi tutkijat oli käyttänyt alustavat tiedot otetaan huomioon tilaa pölyä kelluva ympäri galaksia. Toukokuun varovaisempi perusteellisesta tutkijat Princetonin totesi tulos oli aliarvioinut kyseenalaistaa koko discovery pölyn vaikutus. No, se on tiede.

Jim Al-Khalili, professori fysiikan, University of Surrey

4 antibioottiresistenssin voittaa £10m pituus palkinnon

Kolmesataa vuotta pituutta palkinto oli ensimmäinen käynnistettiin ja kelloseppä nimeltään John Harrison aiheutti todellisen vallankumouksen navigointi merellä kronometrin, pituusaste komitea oli uudelleen ja yleisön kehotti on heidän mielipiteensä joka kuusi haastetta olisi valittava 2014 n £10m palkinnon.

Olen taistellut antibioottiresistenssin, joka uhkaa kulmakivi modernin lääketieteen, ja olen innoissani, että nimi on valittu. Pituusaste palkinto ei ole vain suonut meille kaikki rooli tulevaisuuden muokkaamisessa päättämällä, miten tiedettä voidaan lieventää maailmanlaajuinen ongelma, mutta se on myös vauhdittaa innovaatioita ja yhteistyötä tarvitaan edelleen nykyisten teknologioiden niin, että halpa, Nopea ja helppo käyttää point-of-care diagnostinen testi voidaan kehittää että oikein tunnistaa bakteeri-infektiot.

Tuhannet ihmiset ja järjestöt ovat jo esittäneet ratkaisuja. Ja ehkä, jälleen kerran vastaus tulee yllättävä ja odottamaton lähteestä.

Liz Bonnin, TV-juontaja Bang menee teoria

5 kiertävät Carbon Observatory käynnistää
2 heinäkuu

Delta II raketti hissit pois Vandenberg Air Force Base kuljettaa kiertävät Carbon Observatory

Vietin iltapäivän 2.7.2009 teeskenteli työskentelevänsä samalla todella hajamielinen Nasa TV. Pimeässä ja sumussa Kalifornian raketti valmistautuu aloittamaan. Hyötykuorman oli kiertävät Carbon Observatory, Satelliitti pystyy tekemään yksityiskohtaisen hiilidioksidipitoisuus avaruudesta. Mutta tämä oli Mark II, koska ensimmäinen versio ei koskaan saanut kiertoradalle. Vuonna 2009 "kantoraketti epäkohta" oli hylätty ensimmäinen satelliitti piirtäjä jotta katsella planeettamme hengittää ja se paloi sen yhteisöön uudelleen tuotaessa ennen kuin tehdään yksi mittaus. Odotus on todella turhauttavaa. Mutta tällä kertaa kaikki sujui suunnitella ja OCO 2 on edellä meitä nyt. Satelliitti etsii planeettamme matalalta kiertoradalta, seuranta käyttämällä spektrometrit CO2-pitoisuuksista ja heijastaa auringonvaloa. Voimme nähdä, missä ja milloin CO2 tulee ja menee vuodenaikaa, enimmäkseen luonnollisesti myös ihmiskunnan avulla. Vuonna 2015 kemia pystymme vihdoin katsoa planeettamme hengittää.

Tohtori Helen Czerski, fyysikko ja valtameritutkija, UCL

6 mustekala, joka istui hänen munien neljä vuotta
30 heinäkuu

Syvänmeren mustekala, joka istui sen munia yli neljä vuotta. Facebook Twitter Pinterest laajentaa

Syvänmeren mustekala, joka istui sen munia yli neljä vuotta. MBARI Valokuva: MBARI

Voitteko kuvitella istuminen pimeässä ja kylmässä yli kilometrin valtameren pinnan 53 kuukautta? Ei, ei myöskään kanisteri i-kirjain. Mutta tarina octopus äiti, joka suojassa munansa neljäksi vuodeksi tämän tilanteen. Ollut edes epäilystäkään siitä, että hän oli syönyt tuona aikana. Tarinaan tietenkin voitaisiin emotionaalinen tavalla-palvova äiti, joka antaa jopa hänen kaikki hänen lasten olla (kuolema Munat kuoriutuvat näyttää olevan normi näiden lajien) vuoksi. Mutta on olemassa myös mielenkiintoisia tieteellisiä kysymyksiä: pitkä tiineyden tuottaa jälkeläisiä paremmin selviytyä? Mitä aineenvaihduntaan mahdollistaa pitkä, liikkumaton, foodless olemassaolo äiti? Vai oliko tämä vain luonnonoikku pitkäikäisyys, joka tapahtui noudatettava sen sijaan tyypillinen tiineyden?

Athene Donald, kokeellisen fysiikan maisteri Churchill Collegessa ja Cambridgen yliopiston professori

Објави одговор